Tuesday, December 18, 2012

kosong, kosong, kosong.





There is only one kind of love, but there are a thousand imitations.




assalamualaikum, hai semua :)


long time no see kan. errr, mahu dekat dua bulan menghilangkan diri dari dunia belogging. kadang tu memang nafsu nak ber-belogging meluap-luap, tapi subhanallah malas nya nak menterjemahkan perasaan ke dalam tulisan tu ALLAH sahaja yang maha mengetahui. 


tau kan perasaan tu...? 
yang tiba-tiba kau macam semangat gila ni, tapi bila duduk je menatap screen, terus pudar. kira macam lagu najwa latif, kosong, kosong, kosong tu. kui, kui, kui. okay lah, sungguh insignificant perasaan ni. HAHAHHA. 


anyway, seriously aku taktau kenapa, pregnant kali ni terasa letih sangat. i am roughly around 30wks (muncit) now, and YES, I AM STILL doing calls. memboyot lah aku membawa perutku semasa oncall dan meng-cser kan patient. hehehe. kadang-kadang tu terasa jugak on and off tightening. ala-ala Braxton Hicks contraction lah kata orang putih nya. ala-ala pseudo-kontraksi dalam bahasa senang nya. yang jenis kalau bagi mereka-mereka yang first time pregnant, mesti boleh konfius dengan kontraksi sebenar. tapi aku of course lah kan, Braxton Hicks ke, Toni Braxton ke, mesti lah meneruskan perjuangan oncall-ku :)


bila buat cser secara berturut-turut tu, masya ALLAH letihnya. selalu wassap-wassap dengan syg each time aku nak pergi buat cser for whatever reason, and bila aku cakap letih / tak larat whatsoever, syg akan cakap,


"takpe lah. u buat rilek-rilek ok. insya ALLAH u tolong orang, nanti ALLAH permudahkan proses bersalin u later"


insya ALLAH. insya ALLAH. sejuk sungguh terasa hati.


aku cuba praktikkan kesabaran tahap yang paling maksima masa handle patient-patient nak bersalin di saat-saat aku pun tengah muncit ni. cuma kadang-kadang tu bila ter serempak dengan patient-patient yang astaghfirullah al'azim tu, memang kena banyak bawak mengucap and selawat dalam hati. yelah, dokter faryn pun manusia jugak. kan, kan, kan. but so far alhamdulillah, masih terkawal lah. cuma staff nurses yang assist tu je lah yang kadang melenjan jugak dekat patient yang menendang sana sini, sebab takut tertendang perut dokter faryn yang cumel ini. hehehhe. pernah okey, jangan ingat tak pernah. haihs, seriau aku.


ada banyak sangat gossip sebenarnya. tapi macam yang aku cakap tadi, sekarang dah kosong, kosong, kosong.


HAHAHHA. jangan marah. 


teringat tadi, tiba-tiba specialist aku tanya aku ada belog ke? bila aku tanya mana dia tau? rupa-rupanya patients and staff nurses dia dekat segamat yang bagitau. wahhh, orang segamat pun baca bebelan dokter faryn ek. :)


okey, time to sleep. malam ni sendirian. syg and my cik puan curly fries takde. ohh btw, i am planning a birthday makan-makan for cik puan curly fries this saturday. kecik-kecik je tapi. buat pun sebab nak lah bagi cik puan happy ramai-ramai orang datang rumah. dahlah lately ni, asyik nyanyi lagu birthday je. hehhe. hopefully berjalan dengan lancar. doakan eh geng :)


kawan-kawan sekelian alam yang kebetulan ada kat melaka tu, jemput lah.



video

nyanyikan birthday song untuk cousin, qaireen a.k.a cik puan french fries. sorry lah dengan aksi menyanyi sambil menyeksi dan rambut curly fries yang sudah terpenyet tu. tak menyempat mama ni ek. HAHHA.






isk. YA ALLAH rindunya!


ciao :)



 
*If you're looking for Premium Beautiful corset & interested to learn about the business opportunity with Premium Beautiful, Do contact me and book your appointments today! 012-7002164*

16 comments:

  1. kejap je dah 30 weeks.. :-) good luck dan semoga dipermudahkan..

    ReplyDelete
  2. hai dokter faryn, im a medical student currently in yr2. im enjoying my reproductive block lecture cuz previously have been your silent reader and get used to terms like placenta praevia, pre eclampsia blaablalaa..macam sort of membantu gak lah nak faham and im sooo into this kind of topics. insyaALLAH teringin nak jadi mcm doc someday...do write lg and give infosss. i found it very2 lahh useful and help me understand better. i think all the post yg lama2 pun sy baca sebab minat sgt baca blog doc. haha kantoi stalk.

    goodluck for your current pregnancy and may all go smoothly.insyaAllah! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear.

      dont be like me... akak ni macam dah ala-ala separuh hati je meneruskan perjuangan hehehhe.

      anyway, all the best to u okeh :)

      Delete
  3. Betullah, aku pun penat gila pregnant kali ni. Padahal baru 7 bulan. Tp rasa sarat mcm dah 9 bulan. Sebab dah makin tua kot.. Hari2 mintak husband urutkan pinggang. Eh, bole ke x urut2 ni ek? Wah, nampak gaya mcm plan besar birthday party weekend ni. Takut x dapat datang sebab husband2 tiba2 kursus kat kl. Anyway happy birthday hana!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha. tulah. aku pun rasa sebab dah makin tua. letihnya lah kan. at least ko dah tiga. aku macam tak cukup kuota lagi ni. jauh lagi perjalanan. hahaha.

      wei datang laaaa!! aina mesti happy sofia n nana ada. dia selalu sebut-sebut. hehehhe

      Delete
    2. Faryn, sorrylah x dApat dtg hari tu. Kenduri kawin cousin aku Kat Muar lambat gila habis. Kul 3 ptg baru pengantin laki dtg. Sampai Melaka kul 5 lebih segan plak nak dtg rumah ko. Lewat sangat.. Penat berPanas kat kenduri pun ya jugak. Anyway next year aina tadika kat situ lagi tak?

      Delete
  4. Insyaallah faryn
    Allah pasti mudahkan bsalin k dgn slalu menolong org sdg jihad lak tu.hehe

    hepi besday aina
    be good girl.hehe.hope dpt jumpe one day nti

    ReplyDelete
  5. yela..sekejap je dah 30w kan..kira due kau bln dua eh..nway,ada terjumpe lini tak. Did peknen kembar kali ni. Nxt yr kalau aku melawat kembar dia kat melaka,teringin nak jumpe kau skali..:-)

    ReplyDelete
  6. HB aina yang syomel!

    hehehhee dah 3 tahun si kenit! muahh muahhhs budak curly itu.

    ReplyDelete
  7. hye dokter faryn..salam kenal..follow sini =)

    ReplyDelete
  8. As salam Doc,

    Saya jalan2 cari info ttg pregnancy & baby delivery etc and jump into ur blog! Banyak info menarik di sini... Salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  9. Hi, I ԁo believe thіs іs an excеllеnt
    blοg. I ѕtumbleԁupon it ;) I'm going to return yet again since i have book-marked it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to guide other people.
    Also visit my webpage : Loans for Bad Credit

    ReplyDelete
  10. Аhaa, its good dіalοgue сοncerning
    thiѕ pieсe of writing herе at
    this web site, Ӏ have гead all that,
    sο now me also commenting here.
    My web page :: loans for bad credit

    ReplyDelete
  11. Exсellent weblog heгe! Alѕo your website quite a bіt
    up veгy fast! What host are you the usаge of?
    Can I am gеtting yоur associate hyρегlink on your host?

    I desire my web site loadeԁ up as fast аs yourѕ lol
    Also visit my webpage : how to stop snoring

    ReplyDelete
  12. Having гead this I believeԁ it was really еnlightеning.
    I аpрreсiаte you finding the timе and enеrgy
    to put this article together. I оnce аgаin fіnd
    mуself spending waу too much time both reaԁing аnd leаving comments.
    But so what, it was still woгth it!

    my wеblog payday advance
    My web-site :: payday advance

    ReplyDelete
  13. I fеel that is one οf the suсh a lot νital info for mе.
    And i am hapρy studуing your аrticlе.

    Βut want to obsеrvation on some general things,
    The web ѕite style is idеаl, thе
    articles iѕ truly nice : D. Just right activіty, cheers

    Reviеw my webѕite Engagement Rings

    ReplyDelete

THANKS for dropping by. feel free to visit again ya :)

Related Posts with Thumbnails